IFA Service Nederland
Eerlijkheid rijdt het langst

Geschiedenis IFA Service

Ontstaan                                                                                                                                                                                            

In  de begin jaren, na het wegvallen van het ijzeren-gordijn, kwamen er veel auto's van de Oost-Duitse merken naar Nederland. Als curiositeit, of als leuke oldtimer. In die jaren, was er vanuit de vereniging de vraag of er technische steunpunten gevormd konden worden. Onder het mom van sleutelen is leuk en doe je samen, is in 1993 de IFA Service ontstaan. Eerst als vriendengroep die de andere leden hielp, later als onafhankelijk steunpunt voor alle bezitters van IFA voertuigen van alle clubs en verenigingen. 

Kennis                                                                                                                                                                                                  

In de loop der jaren is er op deze manier een kennisbank ontstaan om deze auto's te onderhouden en te voorzien van onderdelen. Niet alleen werd er behoorlijk geïnvesteerd in onderdelen, maar ook in literatuur om kennis op te bouwen. Soms werden we geconfronteerd met hele aparte storingen. Maar ook kennis om onderdelen te reviseren. Contacten hebben we voldoende om bijna alle onderdelen voor IFA voertuigen te verzorgen. 

Reparaties                                                                                                                                                                                      

Wat begon als een simpel vrienden groepje om leden van de verenigingen te stimuleren om te blijven rijden, is uitgegroeid tot een heus bedrijf. In 2019, is de IFA Service met bijna 250 klanten, vanuit Nederland, België en Duitsland een officieel bedrijf, wat alles repareert tussen voor en achterbumper van uw Trabant, Wartburg en of Barkas. 

Onderdelen                                                                             

Omdat in de corona jaren, het niet mogelijk was om in clubverband iets te organiseren, zijn er veel leden van de verenigingen die aan het repareren zijn geslagen. Daarom hebben wij de stille uurtjes benut om een webshop te maken, zodat het makkelijker werd om aan onderdelen te komen. De webshop bleek een succes te zijn en het aantal transacties op de webshop neemt alleen maar toe en dat is een goede zaak. Het stimuleert mensen om te repareren, want ook al is de keuringsplicht voor uw Trabant, Wartburg, Barkas of ander IFA voertuig, gezien de leeftijd, niet meer van toepassing... het is en blijft uw verantwoordelijkheid dat uw voertuig veilig is en blijft. 

Toekomstvisie De toekomstvisie van de IFA Service is op groei gericht. Groei niet alleen in omvang, maar ook in het aantal klanten. We werken hard om het klanten bestand uit te breiden. Dat lukt goed, we hebben nu ook onderdelen voor IFA aanhangers zoals de Qek-Junior, Qek-Aero, Alpen Kreuzer en andere IFA aanhangers in het assortiment opgenomen. Met deze toevoeging, merken we dat het als drukker gaat worden in zowel de webshop als de werkplaats.